meghivo_2017_plakat
Kedy:
2017-07-15 – 2017-08-15 celý deň Europe/Budapest Časová zóna
2017-07-15T00:00:00+02:00
2017-08-16T00:00:00+02:00
Kde:
Ősfenyő Belépő Látogatóközpont
Ipolytarnóc
Magyarország
Galbács Tamás különleges fotókiállítása @ Ősfenyő Belépő Látogatóközpont | Ipolytarnóc | Magyarország

Galbács Tamás különleges fotókiállítása 2017. július 15-től tekinthető meg az Ősfenyő Belépő látogatóközpontban.

Galbács Tamás 1987. február 21-én született Balassagyarmaton. Jelenleg Magyarnándorban él, elektronikus grafikusként végzett Egerben. 2014 nyarán a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen diplomázott formatervezőként.

Bemutatkozása

„Az egyetemi éveim alatt lehetőségem adódott termékek, tárgyak, járművek és bútorok tervezésre.
Második évfolyamos hallgatóként értem el első nagyobb sikerem, amikor a XII. kerületi önkormányzat és az ACG reklámügynökség által kiírt kutyapiszok tároló tervezési pályázaton, (melyben a kerület kutyapiszokkal kapcsolatos problémáit szerették volna megoldani) II. helyezést értem el. A terv végül teljes műszaki dokumentációval gyártásra lett megtervezve. Előkészítése, szabadalmi levédetése jelenleg is folyamatban van. Nagy örömömre azonban az utolsó félévben a bútortervezés szakirányt választottam. Az utóbbi időben a bútorok iránti érdeklődésemhez nagyban hozzájárult, hogy édesapám is, egy egyedi bútorgyártással foglalkozó kisvállalatnál dolgozik. Látván az általuk készített bútorokat döntöttem úgy, hogy a bútortervező szakmában szeretném folytatni a tanulmányaimat.
Az egyetem utolsó félévében az „Égig érő lajtorja” címet kapta a tervezési feladatom, ahol egy függőleges helyváltoztatásra alkalmas szerkezetet kellett kitalálnom. Vizsgamunkám végül egy fából készült létra lett, melynek különlegessége, hogy csupán egy oszlopot helyeztem a bizottság elé és azt mondtam, ez itt egy „Létra”. Meglepődve nézték, hiszen egyáltalán nem lehet látni a lépcsőfokait. Mivel találmány
kategóriába tartozik a szerkezeti megoldás, szintén szabadalmi levédetés és továbbfejlesztés előtt áll az ötlet, hogy helytakarékos és praktikus létraként kerülhessen a piacra! Munkáim többsége az egyszerű, letisztult formavilágot követi, általában nagy figyelmet fordítok a különböző kapcsolatok, csomópontok kialakítására. Ha tehetem, eltüntetem ezeket a részleteket, hogy a termékek formavilága az ilyen apró szerkezetektől érintetlen maradjon.
Szabadidőm nagy részét a természetben töltöm, fényképezek (autodidakta módon tanultam/tanulom), filmezek, kerékpározok, túrázok, rajzolok, honlapokat tervezek és készítek.

Én és a fotózás?

Hogyan, s miként kezdődött: mint általában mindenki, úgy én is tartottam a kezemben fényképezőgépet, de sosem gondoltam volna, hogy ekkora szerelem lesz belőle. Első fényképezőgépem 2005/2006 körül kaphattam, melyet gyorsan meguntan, mivel rövid időn belül az öcsém is kapott egy komolyabb gépet. Őt azonban nem hatotta meg a szerkezet, így elérkezett a pillanat, amikor 2008 nyarán megismerkedtem
az OLYMPUS FE-250-es kompakt fényképezőgéppel. Szinte azonnal, minden előképzettség nélkül belevágtam a fotók készítésébe. Kellemes, szemnek élvezhető felvételeket sikerült készítenem ezzel a kis géppel, melyeket a honlapom galériájában is megtekinthettek.
Az idő teltével egyre jobban fejlődtem és erősödött bennem a gondolat, hogy tovább kell lépnem, mivel ez a gép is kevésnek bizonyult.
Így aztán 2010 tavaszán megvásároltam első komolyabb fényképezőgépem, mely a PANASONIC LUMIX sorozat DMC-FZ38-as modellje volt.
Ezzel a géppel aztán folyamatosan készültek a szebbnél szebb fényképek, majd elérkezett a pillanat, amikor már egyre több felkérést is kaptam, portfóliók, illetve egyéb családi fotók elkészítésére. Ekkor már biztos voltam abban, hogy erről a szintről is tovább kell lépnem, s a következő fényképezőgépem a NIKON család valamelyik tagja lesz. 2014 tavaszán Poroszka Zsolt fotós/operatőr barátomnak köszönhetően, lehetőségem volt egy Nikon D80-as cserélhető objektíves fényképezőn gyakorolni, mely segítette a kompakt fényképezőről való átszokást.
Ez év júliusában sikerült megvásárolnom egy Nikon D7000-es fényképezőgépet, mellyel a mai napig is dolgozom. Ez a gép sajnos még a kisérzékelős kategóriába tartozik, éppen ezért tervben van egy végleges, nagyérzékelős gép, illetve komolyabb objektívek vásárlása, hogy az egyre komolyabb felkéréseknek és a saját magammal szemben elvárt követelményeknek minél jobban meg tudjak felelni.
Ezúton szeretnék köszönetet mondani tanáraimnak, barátaimnak az odaadó munkájukért, továbbá minden kedves ismerősömnek, barátomnak, akik bármilyen tevékenységgel segítették munkámat, hogy eljuthassak erre a szintre!“

Print Friendly, PDF & Email