Ősállatok nyomában

Ľutujeme, táto stránka je dostupná len v Maďarčina, Angličtina (Americká) a Nemčina. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

23 millió éves cápafogak, 17 millió éves megkövesedett lábnyomok és fák és egy valódi időutazás várja azokat, akik ellátogatnak Ipolytarnócra.

Az időutazást a legmodernebb technológia teszi lehetővé: 3D-s és 4D-s vetítések, az időspirálban való séta, vagy a miocén erdő, ahol személyes jó barátságba kerülhetnek gyerekek és felnőttek is azokkal az állatokkal, akik régen lakták ezt a földet. Mindehhez izgalmas és humoros idegenvezetés és sok-sok játék társul.

3 millió évvel ezelőtt ezen a területen még tenger volt. Az őstenger, a Paratethys partszegélyi övezetében alakult ki a cápafogakat, és ráják, delfinek, tengeritehenek, krokodilok csontjait tartalmazó „cápafogas réteg”. Eddig 25 cápafaj maradványait mutatták ki a területen. Az időutazás egyik fontos állomása az a pont, ahol még 30 méterrel az őstenger vize alatt érezhetjük magunkat, ha azonban a sétánkat folytatjuk, néhány méterrel később már egy kb. 6 millió évvel későbbi korba csöppenünk – ebben az időszakban a tenger már visszahúzódott, a területen kis folyó folyt keresztül, dzsungel övezte, s ősállatok jártak le a vízpartra – például ősorrszarvú, medvekutya, kardfogú tigris, ősmenyét, de őzfélék és madarak is felkeresték a folyó partját. És akkor kitört a közeli vulkán, s mindent egy pillanat alatt elborított…

Nagycsarnok
3D-s filmen mutatják be a Nagycsarnokban az egykori állatokat

Ne hagyd ki ezt sem:

Print Friendly, PDF & Email