Ősmenyét-félék találkozása a látogatókkal

Ľutujeme, táto stránka je dostupná len v Maďarčina. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Jól indult augusztus első szombatján az új garantált program. A hatalmas hőség ellenére 80 érdeklődő vett részt az első, a bükkábrányi ősfáknál induló tematikus vezetésen. Szeretettel várjuk augusztus minden hétvégéjén a látogatókat!

Augusztusi garantált túrák

Picture 1 of 7

Augusztusi garantált túrák

Emlékeztetőül

Augusztusban érdemes a hétvégi harangszóra figyelni az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál, hiszen péntektől vasárnapig minden hétvégén déli különleges ősvilági túrák indulnak az Ősfenyő belépő fogadóépülettől. A másfél órás vezetett túra során a bükkábrányi ősfáktól a miocén erdőn keresztül a geológiai tanösvényen át ismerkedhetnek meg az érdeklődők a terület páratlan földtani örökségével.

Az ősvilági túrán a geológiai tanösvényre váltott jeggyel lehet részt venni, külön díja nincs. 

Tudta?

2017-ben éppen 10 éve, hogy a bükkábrányi bányában mintegy 60 méter mélyen előkerültek azok az ősfák, amelyek egy része az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen ma is megtekinthetőek. A bükkábrányi lelet őslénytani világszenzáció, hiszen szerves anyagként maradt meg a 300-400 éves korukban elpusztult fák néhány része. Az 5-6 méter magas, 1,5-3 méteres átmérőjű tizenhat fatörzs eredeti, álló helyzetében konzerválódott, ebből 5 db Ipolytarnócon, további 3 pedig Miskolcon, a Pannon-tenger Múzeumban látható. Az évfordulóhoz kapcsolódóan szeptember közepétől november végéig színes programokkal várja az érdeklődőket mind a két bemutatóhely. 

Print Friendly, PDF & Email