Ősállatok nyomában

23 millió éves cápafogak, 17 millió éves megkövesedett lábnyomok és fák és egy valódi időutazás várja azokat, akik ellátogatnak Ipolytarnócra.

Az időutazást a legmodernebb technológia teszi lehetővé: 3D-s és 4D-s vetítések, az időspirálban való séta, vagy a miocén erdő, ahol személyes jó barátságba kerülhetnek gyerekek és felnőttek is azokkal az állatokkal, akik régen lakták ezt a földet. Mindehhez izgalmas és humoros idegenvezetés és sok-sok játék társul.

3 millió évvel ezelőtt ezen a területen még tenger volt. Az őstenger, a Paratethys partszegélyi övezetében alakult ki a cápafogakat, és ráják, delfinek, tengeritehenek, krokodilok csontjait tartalmazó „cápafogas réteg”. Eddig 25 cápafaj maradványait mutatták ki a területen. Az időutazás egyik fontos állomása az a pont, ahol még 30 méterrel az őstenger vize alatt érezhetjük magunkat, ha azonban a sétánkat folytatjuk, néhány méterrel később már egy kb. 6 millió évvel későbbi korba csöppenünk – ebben az időszakban a tenger már visszahúzódott, a területen kis folyó folyt keresztül, dzsungel övezte, s ősállatok jártak le a vízpartra – például ősorrszarvú, medvekutya, kardfogú tigris, ősmenyét, de őzfélék és madarak is felkeresték a folyó partját. És akkor kitört a közeli vulkán, s mindent egy pillanat alatt elborított…

Nagycsarnok
3D-s filmen mutatják be a Nagycsarnokban az egykori állatokat

Ne hagyd ki ezt sem:

Print Friendly, PDF & Email