ÚJDONSÁGOK

Oldal 1 ennyiből: 17  > >>

2017. május 26 és június 11 között színes program-kavalkád ünnepelte öreg kontinensünk földtani örökségét Ipolytarnócon és Eresztvényben, a Geopark központjában is.
2017. május 28-án, az Uniós Fejlesztések Nyílt Napjához csatlakozva várja látogatóit titokzatos Ősvilágunk.
2017. május 1-én termelői piac és kézműves vásár volt az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál.
Balázs András atya ihletett képei 2017. május 2-ig lesznek megtekinthetők az Ősfenyő Belépő Fogadóépületünkben.

Különleges Programlehetőségek

2016. évi kiemelt programok a területen
A terület számos rendkívüli rendezvénnyel színesíti szokásos turisztikai kínálatát, érdemes figyelni újdonságaink híreit. Előzetesben néhány kiemelt rendezvényünkről olvashatnak.


Május 24- június 5.
Európai Geoparkok Hete Ipolytarnócon – Az Európa Diplo- más területen színes program-kavalkád ünnepli kontinensünk földtani örökségét. A magyar–szlovák Novohrad–Nógrád Geopark különleges geológiai értékeit mutatjuk be a helyi- eknek és az idelátogatóknak. Vezetett túrák során érhetjük tetten az egykori tengerek és vulkáni katasztrófák nyomait. Vezetett geológiai túrák, filmvetítések, izgalmas kísérletek és négydimenziós időutazás várja a résztvevőket. Május 27-én a Magyar Tudományos Akadémia és az ELTE Vulkanológiai Kutatócsoportjának segítségével, dr Harangi Szabolcs vezérletével miniatűr vulkánt is működésbe hozhatunk majd.


Fiatalok és felnőttek a területet bemutató négydimenziós időutazáson vehetnek részt, filmvetítések és kerekasztal beszélgetések során a Magyar Természettudományi Társulat, a Nógrádi Geopark Egyesület és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakértőitől kérdezhetnek a geoparkról, erről a különleges, új térségfejlesztési kezdeményezésről.
A gyerekeket izgalmas feladatok várják, a medvekutya torkába lenyúlva kőpróbát is tehetnek majd. A bátrabbak pedig a miocén erdő szörnyei között kóborolhatnak és meghódíthatják a lombkoronát
 • A TermészetBÚVÁR cikke a 2013 évi Geopark Hétről
 • A 2013 évi Vulkánnap ízes beszámolója

 • A palóc vidék geoparkjának átfogó programjai a Novohrad-Nógrád Geopark honlapján találhatók.

  Európa Diplomás területtől a Világörökségig
  A térségben sok egyedülálló természeti érték található, melyeket - különleges útvonalat választván - hatékonyan lehet összekapcsolni!
 • Ipolytarnócról Aggtelekre osztálykirándulóknak

 • Geoparki Programok
  Az Ipolytarnóci Ősmaradványokhoz kapcsolódva sokféle színes program várja az érdeklődőket a Novohrad - Nógrád Geoparkban. Érdemes felkeresni a Geopark településeinek rendezvényeit, felfedezni a palóc vidék hagyományait és újabb kulturális kezdeményezéseit, gazdagságát. A Geopark szeretettel várja a látogatókat!
   
 • Geoparki programok linkje