ÚJDONSÁGOK

Oldal 1 ennyiből: 13  > >>

2015. október 24-én több jeles esemény is lesz az Ősmaradványoknál. Termelői piac és kézműves vásár, rackapörkölt főző verseny és darts bajnokság izgalmai táplálják majd a forradalmi hevületet.
A nagy fehér cápa gigantikus ősének fiatal példánya szeptember elején visszatért Ipolytarnócra.
2015. szeptember 6-án különleges teljesítménytúra indult az Ősmaradványoktól, mely az országhatárt követve Salgótarjánig kísérte a természetkedvelőket. Az országhatár ökológiai folyosóját a medvék is látogatják.
Az angol újság Magyarország egyik legkülönlegesebb turista látványosságaként ajánlja az Ipolytarnóci Ősmaradványok felkeresését.

Üdvözöljük honlapunkon!

Kedves Látogatónk!


Az Ipolytarnóci Ősmaradványok bemutatkozó oldalát olvassa. Világhírű természetvédelmi területünk a régmúlt emlékeit őrzi, egy vulkánkitörés során betemetett miocén kori, ősi kincseket. Fogalmazhatnánk úgy is, jelen idők divatját követve: a katasztrófa turizmus célpontja területünk! Az Ősvilági Pompeji  Budapesttől csupán 150 km-re, ÉK felé, Magyarország szlovákiai határának közelében található. Példás kezelőnk a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.
Miocén Parkunkban cápafogakkal hintett tengerparti föveny, szubtrópusi erdő hatalmas, megkövesedett fái, egzotikus növénylenyomatok, ősvilági szörnyek lábnyomai, a vulkáni tufa áradatában összesült maradványok, s mindezek eredeti helyzetükben, egy geológiai tanösvény mentén ismerhetők meg. S a rejtély a legek birodalmában: csupán a töredékek töredéke került ez idáig felszínre, a múlt nagy része lábunk alatt, még feltáratlan!
Az 1836-ban elkezdődött tudományos kutatások eredményeit felfűző geológiai tanösvényünk 28 éve áll a látogatók rendelkezésére. Fedezzük fel együtt a terület kincseit! Böngésszen tovább!
Most a monitoron, de utána ne habozzon, látogasson el majd személyesen is hozzánk, 2015. elején szenzációs újabb nyomokra akadtak!
A rendkívüli érdeklődésre tekintettel látogató szezonunkat 2015. november 15-ig meghosszabbítottuk.

 az Ősmaradványok


 • Család-barátok vagyunk! - a Magyar TV filmje a YouTube-on
 • A 3Évezred szerzői cikke a legújabb szenzációs leletekről
 • Az Ősmaradványok Üzenete
 • 2015 évi belépőjegy tájékoztatónk
 • 3 perces bemutatófilmünk a YouTube-on
 • Bemutatkozunk
 • A terület védelme, jelentősége
 • A terület munkatársai
 • Az oldal az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg.
  Europa Diploma
  Bükki Nemzeti Park