ÚJDONSÁGOK

Oldal 1 ennyiből: 11  > >>

Az Ipolytarnóci Ősvilág kibontakozó múltja tele van meglepetésekkel. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai által 2013-ban elkezdett feltárások szakmai feldolgozása szenzációs felfedezést hozott!
A 70 éve védetté nyilvánított Miocén Parkot thaiföldi szakértők látogatták meg szeptember elején. De a nyomok a messzi Ázsiától tovább is vezetnek. Régmúlt nyomaiban gazdagodott a terület és Nap kertje kiállítás köszöntötte az őszt a fogadóépületnél. Szeptember 27-én pedig ingyenes  jubileumi emléknap tisztelgett a 70 éves védettségnek.
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Muzsikál az Erdő Alapítvány közös rendezésében a Miocén Park zenéje életre kélt amikor a  Mátrai Művészeti Napok az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál újra hallatta dallamát. A rendkívüli rendezvényre 2014 június 30-án, hétfőn került sor.
Az Európai Geoparkok Hetét minden esztendő tavaszának végén, nyarának elején rendezik meg. A föld múltjának titkait feltárva népszerűsítő nemzetközi eseményhez a Novohrad-Nógrád Geopark beléptetőkapuja, az Ipolytarnóci Ősmaradványok is csatlakozott.

Üdvözöljük honlapunkon!

Kedves Látogatónk!


Az Ipolytarnóci Ősmaradványok bemutatkozó oldalát olvassa. Világhírű természetvédelmi területünk a régmúlt emlékeit őrzi, egy vulkánkitörés során betemetett miocén kori, ősi kincseket. Fogalmazhatnánk úgy is, jelen idők divatját követve: a katasztrófa turizmus célpontja területünk! Az Ősvilági Pompeji  Budapesttől csupán 150 km-re, ÉK felé, Magyarország szlovákiai határának közelében található. Példás kezelőnk a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.
Miocén Parkunkban cápafogakkal hintett tengerparti föveny, szubtrópusi erdő hatalmas, megkövesedett fái, egzotikus növénylenyomatok, ősvilági szörnyek lábnyomai, a vulkáni tufa áradatában összesült maradványok, s mindezek eredeti helyzetükben, egy geológiai tanösvény mentén ismerhetők meg. S a rejtély a legek birodalmában: csupán a töredékek töredéke került ez idáig felszínre, a múlt nagy része lábunk alatt, még feltáratlan!
Az 1836-ban elkezdődött tudományos kutatások eredményeit felfűző geológiai tanösvényünk 28 éve áll a látogatók rendelkezésére. Fedezzük fel együtt a terület kincseit! Böngésszen tovább!
Most a monitoron, de utána ne habozzon, látogasson el majd személyesen is hozzánk, 2015. elején szenzációs újabb nyomokra akadtak!
 az Ősmaradványok


2015. első látogatói az ózdi József Attila Gimnáziumból érkeztek

 • A 3Évezred szerzői cikke a legújabb szenzációs leletekről
 • Az Ősmaradványok Üzenete
 • 2015 évi belépőjegy tájékoztatónk
 • 3 perces bemutatófilmünk a YouTube-on
 • Bemutatkozunk
 • A terület védelme, jelentősége
 • A terület munkatársai
 • Az oldal az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg.
  Europa Diploma
  Bükki Nemzeti Park