ÚJDONSÁGOK

Oldal 1 ennyiből: 16  > >>

2016. május 24 és június 5 között színes program-kavalkád ünnepli öreg kontinensünk földtani örökségét Ipolytarnócon.
2016.05.16-án nagyszabású nemzetközi néptánctalálkozó volt a Miocén Parkban.
A Madarak és Fák Napjáról május 7-én, szombaton emlékeztek meg az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen.
Április 26-án új kiállítás nyílt az Ősfenyő Belépő Látogatóközpontban.

Üdvözöljük honlapunkon!

Kedves Látogatónk!


Az Ipolytarnóci Ősmaradványok bemutatkozó oldalát olvassa. Világhírű természetvédelmi területünk a régmúlt emlékeit őrzi, egy vulkánkitörés során betemetett miocén kori, ősi kincseket. Fogalmazhatnánk úgy is, jelen idők divatját követve: a katasztrófa turizmus célpontja területünk! Az Ősvilági Pompeji  Budapesttől csupán 150 km-re, ÉK felé, Magyarország szlovákiai határának közelében található. Példás kezelőnk a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.
Miocén Parkunkban cápafogakkal hintett tengerparti föveny, szubtrópusi erdő hatalmas, megkövesedett fái, egzotikus növénylenyomatok, ősvilági szörnyek lábnyomai, a vulkáni tufa áradatában összesült maradványok, s mindezek eredeti helyze- tükben, egy geológiai tanösvény mentén ismerhetők meg. S a rejtély a legek birodalmában: csupán a töredékek töredéke került ez idáig felszínre, a múlt nagy része lábunk alatt, még feltáratlan!
Az 1836-ban elkezdődött tudományos kutatások eredményeit felfűző geológiai tanösvényünk 30 éve áll a látogatók rendelke- zésére. Fedezzük fel együtt kincseit!
Böngésszen tovább!
Most a monitoron, de utána ne haboz- zon, látogasson el személyesen is hozzánk, 2015. elején szenzá- ciós újabb nyomokra akadtak!
Az ősvilági szörnyekről újabb 3DX film forgatása kezdő- dött el. Vulkánnapunk május 27-én lesz, a 11 órakor és a 13 óra 30 perckor kezdődő műsorokat is kitörő lelkesedés- sel fogadják!


 az Ősmaradványok


 • 2016 évi belépőjegy tájékoztatónk
 • A Bükki NPI 2016. évi programfüzete az Ipolytarnóci Ősmaradványokkal
 • A 3Évezred szerzői cikke a legújabb szenzációs leletekről
 • Az Ősmaradványok Üzenete
 • 3 perces bemutatófilmünk a YouTube-on
 • Bemutatkozunk
 • A terület védelme, jelentősége
 • A terület munkatársai
 • Az oldal az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg.
  Europa Diploma
  Bükki Nemzeti Park