ÚJDONSÁGOK

Oldal 1 ennyiből: 14  > >>

2015. november 17-én, az UNESCO párizsi tanácskozásán UNESCO kategóriaként ismerték el a Globális Geoparkok Hálózatát. A Novohrad-Nógrád Geopark 2010 óta tagja a hálózatnak.
2015. október 24-én több jeles esemény is volt az Ősmaradványoknál. Termelői piac és kézműves vásár, rackapörkölt főző verseny és darts bajnokság izgalmai táplálták a forradalmi hevületet.
2015. október 8-án Némethné Jancsi Ilona különleges kiállítása nyílt az Ősfenyő belépő Fogadóépületben.
A nagy fehér cápa gigantikus ősének fiatal példánya szeptember elején visszatért Ipolytarnócra.

Üdvözöljük honlapunkon!

Kedves Látogatónk!


Az Ipolytarnóci Ősmaradványok bemutatkozó oldalát olvassa. Világhírű természetvédelmi területünk a régmúlt emlékeit őrzi, egy vulkánkitörés során betemetett miocén kori, ősi kincseket. Fogalmazhatnánk úgy is, jelen idők divatját követve: a katasztrófa turizmus célpontja területünk! Az Ősvilági Pompeji  Budapesttől csupán 150 km-re, ÉK felé, Magyarország szlovákiai határának közelében található. Példás kezelőnk a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.
Miocén Parkunkban cápafogakkal hintett tengerparti föveny, szubtrópusi erdő hatalmas, megkövesedett fái, egzotikus növénylenyomatok, ősvilági szörnyek lábnyomai, a vulkáni tufa áradatában összesült maradványok, s mindezek eredeti helyzetükben, egy geológiai tanösvény mentén ismerhetők meg. S a rejtély a legek birodalmában: csupán a töredékek töredéke került ez idáig felszínre, a múlt nagy része lábunk alatt, még feltáratlan!
Az 1836-ban elkezdődött tudományos kutatások eredményeit felfűző geológiai tanösvényünk 28 éve áll a látogatók rendelkezésére. Fedezzük fel együtt a terület kincseit! Böngésszen tovább!
Most a monitoron, de utána ne habozzon, látogasson el majd személyesen is hozzánk, 2015. elején szenzációs újabb nyomokra akadtak!
Habár területünk 2015. november 15-ét követően bezárta kapuját látogatói előtt, de nem szakadnak el érdeklődőink az Ősmaradványoktól, honlapunkon újabb fejleményeinket folyamatosan közzé tesszük. 2016. március 1-én pedig Miocén Parkunk kapuja újra kitárul.

 az Ősmaradványok


 • 2016 évi belépőjegy tájékoztatónk
 • Család-barátok vagyunk! - a Magyar TV filmje a YouTube-on
 • A 3Évezred szerzői cikke a legújabb szenzációs leletekről
 • Az Ősmaradványok Üzenete
 • 3 perces bemutatófilmünk a YouTube-on
 • Bemutatkozunk
 • A terület védelme, jelentősége
 • A terület munkatársai
 • Az oldal az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg.
  Europa Diploma
  Bükki Nemzeti Park