ÚJDONSÁGOK

Oldal 1 ennyiből: 14  > >>

2016-ban Ipolytarnócra színes geoparki programok érkeznek.
2015. november 17-én, az UNESCO párizsi tanácskozásán UNESCO kategóriaként ismerték el a Globális Geoparkok Hálózatát. A Novohrad-Nógrád Geopark 2010 óta tagja a hálózatnak.
2015. október 24-én több jeles esemény is volt az Ősmaradványoknál. Termelői piac és kézműves vásár, rackapörkölt főző verseny és darts bajnokság izgalmai táplálták a forradalmi hevületet.
2015. október 8-án Némethné Jancsi Ilona különleges kiállítása nyílt az Ősfenyő belépő Fogadóépületben.

Üdvözöljük honlapunkon!

Kedves Látogatónk!


Az Ipolytarnóci Ősmaradványok bemutatkozó oldalát olvassa. Világhírű természetvédelmi területünk a régmúlt emlékeit őrzi, egy vulkánkitörés során betemetett miocén kori, ősi kincseket. Fogalmazhatnánk úgy is, jelen idők divatját követve: a katasztrófa turizmus célpontja területünk! Az Ősvilági Pompeji  Budapesttől csupán 150 km-re, ÉK felé, Magyarország szlovákiai határának közelében található. Példás kezelőnk a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.
Miocén Parkunkban cápafogakkal hintett tengerparti föveny, szubtrópusi erdő hatalmas, megkövesedett fái, egzotikus növénylenyomatok, ősvilági szörnyek lábnyomai, a vulkáni tufa áradatában összesült maradványok, s mindezek eredeti helyzetükben, egy geológiai tanösvény mentén ismerhetők meg. S a rejtély a legek birodalmában: csupán a töredékek töredéke került ez idáig felszínre, a múlt nagy része lábunk alatt, még feltáratlan!
Az 1836-ban elkezdődött tudományos kutatások eredményeit felfűző geológiai tanösvényünk 28 éve áll a látogatók rendelkezésére. Fedezzük fel együtt a terület kincseit! Böngésszen tovább!
Most a monitoron, de utána ne habozzon, látogasson el majd személyesen is hozzánk, 2015. elején szenzációs újabb nyomokra akadtak!
Habár területünk télen zárva van, de nem szakadnak el érdeklődőink az Ősmaradványoktól, honlapunkon újabb fejleményeinket folyamatosan közzé tesszük. 2016. március 1-én pedig Miocén Parkunk kapuja újra kitárul.


 az Ősmaradványok


 • 2016 évi belépőjegy tájékoztatónk
 • A Bükki NPI 2016. évi programfüzete az Ipolytarnóci Ősmaradványokkal
 • A 3Évezred szerzői cikke a legújabb szenzációs leletekről
 • Az Ősmaradványok Üzenete
 • 3 perces bemutatófilmünk a YouTube-on
 • Bemutatkozunk
 • A terület védelme, jelentősége
 • A terület munkatársai
 • Az oldal az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg.
  Europa Diploma
  Bükki Nemzeti Park