ÚJDONSÁGOK

Oldal 1 ennyiből: 11  > >>

Az Ősmaradványok 2015. április 26-án rendkívüli nyílt napot tart, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság legújabb "ősvilági" fejlesztéseivel ismerteti meg az érdeklődőket.
Az Ipolytarnóci Ősvilág kibontakozó múltja tele van meglepetésekkel. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai által 2013-ban elkezdett feltárások szakmai feldolgozása szenzációs felfedezést hozott!
A 70 éve védetté nyilvánított Miocén Parkot thaiföldi szakértők látogatták meg szeptember elején. De a nyomok a messzi Ázsiától tovább is vezetnek. Régmúlt nyomaiban gazdagodott a terület és Nap kertje kiállítás köszöntötte az őszt a fogadóépületnél. Szeptember 27-én pedig ingyenes  jubileumi emléknap tisztelgett a 70 éves védettségnek.
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Muzsikál az Erdő Alapítvány közös rendezésében a Miocén Park zenéje életre kélt amikor a  Mátrai Művészeti Napok az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál újra hallatta dallamát. A rendkívüli rendezvényre 2014 június 30-án, hétfőn került sor.

Üdvözöljük honlapunkon!

Kedves Látogatónk!


Az Ipolytarnóci Ősmaradványok bemutatkozó oldalát olvassa. Világhírű természetvédelmi területünk a régmúlt emlékeit őrzi, egy vulkánkitörés során betemetett miocén kori, ősi kincseket. Fogalmazhatnánk úgy is, jelen idők divatját követve: a katasztrófa turizmus célpontja területünk! Az Ősvilági Pompeji  Budapesttől csupán 150 km-re, ÉK felé, Magyarország szlovákiai határának közelében található. Példás kezelőnk a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.
Miocén Parkunkban cápafogakkal hintett tengerparti föveny, szubtrópusi erdő hatalmas, megkövesedett fái, egzotikus növénylenyomatok, ősvilági szörnyek lábnyomai, a vulkáni tufa áradatában összesült maradványok, s mindezek eredeti helyzetükben, egy geológiai tanösvény mentén ismerhetők meg. S a rejtély a legek birodalmában: csupán a töredékek töredéke került ez idáig felszínre, a múlt nagy része lábunk alatt, még feltáratlan!
Az 1836-ban elkezdődött tudományos kutatások eredményeit felfűző geológiai tanösvényünk 28 éve áll a látogatók rendelkezésére. Fedezzük fel együtt a terület kincseit! Böngésszen tovább!
Most a monitoron, de utána ne habozzon, látogasson el majd személyesen is hozzánk, 2015. elején szenzációs újabb nyomokra akadtak! Pünkösd Hétfőjén is nyitva vagyunk!
 az Ősmaradványok


2015. első látogatói az ózdi József Attila Gimnáziumból érkeztek

 • A 3Évezred szerzői cikke a legújabb szenzációs leletekről
 • Az Ősmaradványok Üzenete
 • 2015 évi belépőjegy tájékoztatónk
 • 3 perces bemutatófilmünk a YouTube-on
 • Bemutatkozunk
 • A terület védelme, jelentősége
 • A terület munkatársai
 • Az oldal az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg.
  Europa Diploma
  Bükki Nemzeti Park