ÚJDONSÁGOK

Oldal 1 ennyiből: 17  > >>

2017. május 28-án, az Uniós Fejlesztések Nyílt Napjához csatlakozva várja látogatóit titokzatos Ősvilágunk.
2017. május 26 és június 11 között színes program-kavalkád ünnepeli majd öreg kontinensünk földtani örökségét Ipolytarnócon.
2017. május 1-én termelői piac és kézműves vásár volt az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál.
Balázs András atya ihletett képei 2017. május 2-ig lesznek megtekinthetők az Ősfenyő Belépő Fogadóépületünkben.

Bemutatkozunk

Vulkánnapi beharangozó Ipolytarnócon


2017. május 26 és június 11 között színes program-kavalkád ünnepeli majd öreg kontinensünk földtani örökségét Ipolytarnócon.
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Európa Diplomás területe a magyar–szlovák Novohrad–Nógrád UNESCO Globális Geopark különleges geológiai értékeit mutatja majd be az érdeklődőknek. Vezetett túrák során érhetik tetten az egykori tengerek és vulkáni katasztrófák nyomait. Geológiai feltárások mentén a legújabb őslénytani felfedezésekkel is megismerkedhetnek majd a résztvevők. Május 26-án a Magyar Tudományos Akadémia és az ELTE Vulkanológiai Kutatócsoportjának segítségével, dr Harangi Szabolcs vezérletével miniatűr vulkán is kitör majd. A nagy érdeklődésre tekintettel a földrengető eseményre érdemes lesz előre bejelentkezni.


A Geopark Hét alatt fiatalok és felnőttek a területet bemutató, megújult 4 DX időutazáson vehetnek részt, filmvetítések és kerekasztal beszélgetések során a Magyar Természettudományi Társulat, a Novohrad-Nógrád Geopark és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakértőitől kérdezhetnek a geoparkról, erről a különleges, új térségfejlesztési kezdeményezésről.
A gyerekeket izgalmas feladatok várják, a medvekutya torkába lenyúlva kőpróbát is tehetnek. A bátrabbak pedig a miocén erdő szörnyei között kóborolhatnak és meghódíthatják a lombkoronát
  • A TermészetBÚVÁR cikke a 2013 évi Geopark Hétről
  • A 2013 évi Vulkánnap ízes beszámolója

  • A palóc vidék geoparkjának átfogó programjai a Novohrad-Nógrád Geopark honlapján találhatók.