ÚJDONSÁGOK

Oldal 1 ennyiből: 17  > >>

2017. május 1-én termelői piac és kézműves vásár lesz az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál.
2017. május 26 és június 11 között színes program-kavalkád ünnepeli majd öreg kontinensünk földtani örökségét Ipolytarnócon.
Balázs András atya ihletett képei közkívánatra 2017. május végéig lesznek megtekinthetők az Ősfenyő Belépő Fogadóépületünkben.

A tavaszias időben a békák is csatlakoztak látogatóinkhoz. Talán híre kelt legújabb felfedezéseinknek és ősvilági kétéltűink lábnyomai vonzzák őket? Akárhogy is, fogadásuk külön kihívás.

Üdvözöljük honlapunkon!

Vulkánnapi beharangozó Ipolytarnócon


2017. május 26 és június 11 között színes program-kavalkád ünnepeli majd öreg kontinensünk földtani örökségét Ipolytarnócon.
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Európa Diplomás területe a magyar–szlovák Novohrad–Nógrád UNESCO Globális Geopark különleges geológiai értékeit mutatja majd be az érdeklődőknek. Vezetett túrák során érhetik tetten az egykori tengerek és vulkáni katasztrófák nyomait. Geológiai feltárások mentén a legújabb őslénytani felfedezésekkel is megismerkedhetnek majd a résztvevők. Május 26-án a Magyar Tudományos Akadémia és az ELTE Vulkanológiai Kutatócsoportjának segítségével, dr Harangi Szabolcs vezérletével miniatűr vulkán is kitör majd. A nagy érdeklődésre tekintettel a földrengető eseményre érdemes lesz előre bejelentkezni.


A Geopark Hét alatt fiatalok és felnőttek a területet bemutató, megújult 4 DX időutazáson vehetnek részt, filmvetítések és kerekasztal beszélgetések során a Magyar Természettudományi Társulat, a Novohrad-Nógrád Geopark és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakértőitől kérdezhetnek a geoparkról, erről a különleges, új térségfejlesztési kezdeményezésről.
A gyerekeket izgalmas feladatok várják, a medvekutya torkába lenyúlva kőpróbát is tehetnek. A bátrabbak pedig a miocén erdő szörnyei között kóborolhatnak és meghódíthatják a lombkoronát
  • A TermészetBÚVÁR cikke a 2013 évi Geopark Hétről
  • A 2013 évi Vulkánnap ízes beszámolója

  • A palóc vidék geoparkjának átfogó programjai a Novohrad-Nógrád Geopark honlapján találhatók.