Hologram

Leider ist der Eintrag nur auf Ungarisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Idén tavasztól a geológiai tanösvény végén, az őslábnyomos területen új technológia segítségével mutatjuk be a sokmillió évvel ezelőtt a területen élő állatokat, ott, ahol a voltak – a lábnyomaikbál. 

Lábnyomok
Lábnyomok

Az egyik leglátványosabb program a területen eddig is a geológiai tanösvénylátogatás végén várta a vendégeket. A túravezetés során előbb a cápafogas sekélytengeri rétegekkel találkoznak az érdeklődők, majd az Ipolytarnócot híressé tévő megkövesedett fával, ezután vezetik be a résztvevőket a vulkáni katasztrófa miatt megmaradt ősállati lábnyomos területre. Eddig a programot egy 3D-s vetítés zárta, ahol egyenként bemutatásra kerültek azok az állatok, amelyek lábnyomai láthatóak, ezzel fejeződött be a vezetett túra. A 2018-as év újdonsága a lábnyomos részen lévő bemutató megújítása a legújabb felfedezések adaptálásával.

Mostantól hologramos animációs technológia segítségével az állatok életnagyságban és ott kerülnek bemutatásra, ahol a vulkáni katasztrófa idején voltak. Az új technológia lehetőséget biztosít arra, hogy a sokszáz lábnyom „gazdái” jobban beazonosíthatóak legyenek, az életnagyságú animáció pedig segít abban is, hogy jobban el tudjuk képzelni a mozgásukat, viselkedésüket. 

Hologramos bemutató
Hologramos bemutató
Print Friendly, PDF & Email