Ipolytarnóc télen

Leider ist der Eintrag nur auf Ungarisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Idén először hosszított nyitva tartással, egészen december 3-ig volt látogatható az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület, azonban 2017. december 4-től 2018. február 28-ig a folyamatos nyitva tartás szünetel, összesen négy alkalommal, négy különleges túra erejéig nyit ki az Ősfenyő Belépő látogatóközpont.

Ipolytarnóc télen
Ipolytarnóc télen

A korábbi években a terület téli bezárásának elsődleges indoka a természet nyugalmának a biztosítása volt – idén azonban a minőségfejlesztés érdekében zár be a bemutatóhely.

Ipolytarnóc télen

A terület működtetője, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a turizmusban dolgozó munkatársai részére idén télen egy komplex gyakorlatorientált képzési programot indít, amelyben az Ipolytarnóci Ősmaradványok munkatársai is részt vesznek. A képzési program első elemeként november közepén már látogatást tett a csapat a miskolci Pannon-tenger Múzeumban (a bükkábrányi ősfák egyik része ugyanis Ipolytarnócon, mások Miskolcon kerültek bemutatásra), ahol a múzeum munkatársai egy tárlatvezetéssel összekötött fél napos programban mutatták be a saját kutatásaikat és az általuk használt interpretációs módszertani technikákat. A képzés további alkalmain a vendégelégedettség növelését segítő személyiségfejlesztő tréningek, terepi programok, valamint informatikai oktatásra is sor kerül. A képzési sorozat vizsgával fog zárulni kora tavasszal.

Ipolytarnóc télen
Ipolytarnóc télen – kollégák

A zárva tartás ideje alatt egyéb minőségjavító fejlesztésekre is sor kerül. Megújul a 17 millió éves lábnyomokat bemutató nagycsarnokban található kiállítás, valamint bővül az itt kínált egyéb programok száma. Párhuzamosan a GUIDE@HAND Bükki Nemzeti Park Igazgatóság alkalmazásban elérhető, offline is használható többnyelvű audioguide rendszerben elkészül a teljes tanösvényhálózat bemutatása és a szükséges QR kódok kihelyezése. Szintén az applikáción belül pedig elkészül egy gyerekeknek összeállított kalauz is a tanösvényhálózat felfedezésére, számos játék beépítésével. Mindezekhez kapcsolódva a látogatások tervezhetőségét online jegyfoglalási rendszerrel segíti a tervek szerint 2018 tavaszától a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

Ipolytarnóc télen
Ipolytarnóc télen
Print Friendly, PDF & Email