Nyitva tartás 2018-ban

Március 1 – november 12-e között keddtől vasárnapig, valamint ünnepnapi hétfőkön tart nyitva területünk. Munkanapi hétfőkön a látogatók számára zárva vagyunk! 

Fogadóépületi nyitvatartás:
Tavasszal és szeptember – október hónapokban 9 – 16 óra között, nyári hónapokban 17 óráig történő meghosszabbítással.

Túravezetések a geológiai ösvényen:
Tavasszal és szeptember-október hónapokban 9.30 – 15.30 között minden óra harminc perckor ( 9.30, 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 és 15.30 ), nyáron 16.30-as túraindítással meghosszabbítva. A legutolsó túra 4 fő alatt nem indul, egyéb korlátozással nem élünk.
Buszcsoportoknak érdemes előre bejelentkezni! Mivel a geológiai ösvény túraindítási helye a fogadóépülettől – ahol a belépőjegy vétele történik – 700 m-re van, ezért ajánlott a tervezett túra időpontjához képest legalább fél órával előbb a területre érkezni.

 

2018. évi belépőjegy áraink

Tájékoztatónk letöltése (PDF)

Csuklószalagos, látogatóbarát jegyrendszer van az egész napos tartózkodásra is tartalmas élményeket nyújtó Ősmaradványoknál.

sétálójegy  500 Ft
Geológiai tanösvény teljes árú jegy  1500 Ft
Geológiai tanösvény kedvezményes jegy* 900 Ft
4D mozi, teljes árú jegy 1000 Ft
4D mozi, iskolai csoportjegy** 900 Ft
Kombinált teljes árú jegy (Geológiai tanösvény + 4DX Mozi) 2500 Ft
Kombinált kedvezményes jegy* 1800 Ft
Lombkorona sétány jegy 500 Ft
Kombinált Iskolai Osztály Lombkorona sétány nélküli jegy (/fő!) 1800 Ft
Kombinált Iskolai Osztály Lombkorona sétánnyal jegy (/fő!) 2000 Ft
  • nyugdíjas és 3-18 év közötti korú látogatóknak

** 18 éves korhatárig 10 főt meghaladó iskolai osztály esetén, csak a 4D mozira szól

Maiximum három 3 éves kor alatti gyerekek belépődíját a felnőtt belépő tartalmazza. 

jegyeink díja tartalmazza a balesetbiztosítás díját is. 

 

Jegyvásárlás 

A jegyet a fogadóépületi pénztárban lehet megváltani, készpénzzel vagy bankkártyával!
Fontos: munkanapra eső hétfőkön zárva vagyunk!

Kérjük, úgy tervezze tartózkodási idejét, hogy vegye figyelembe, nyitvatartási időben – a védett terület nyugalma érdekében – 16 órakor már zárunk. (Kutyákat pórázon, egyéb házibarátokat megfelelően tartva hozhatnak területünkre.)

Fizetőeszközök

A Látogatóközpontban készpénzzel (forint), bankkártyával, valamint mindhárom típusú SZÉP kártyával is tud fizetni (szabadidő zseb). 

Kedvezmények

Szállás.hu kupon – Felnőtt belépő a geológiai tanösvényre és túravezetésre, a 3D-s film vetítésével 1.500 Ft helyett 1.300 Ft

Hungary Card – Felnőtt belépő a geológiai tanösvényre és túravezetésre, a 3D-s film vetítésével 1.500 Ft helyett 1.300 Ft

 

Melyik jegytípust válasszam?

Sétálójeggyel 16 óráig tartózkodhatnak a védett területen belül. Csak annak érdemes megváltani, akinek nincs elég ideje részt venni az egy órát igénybe vevő földtani túravezetésen, vagy a geológiai feltárások páratlan kincsei és azok animációs bemutatása nem érdeklik. (A parkolás, a bükkábrányi fák, a játszótér, a fogadóépületi kiállítás, a miocén erdő, a kőzetparki, a kőszikla és a biológiai tanösvények megtekintése, a lombkorona ösvény, valamint a piknikező helyek használata tartozik hozzá.)
A 4D mozijegy a sétálójegyi szolgáltatások mellett a fogadóépületi szimulációs, négydimenziós film időutazására is feljogosítja a látogatót.
A geológiai túrajegyhez a sétálójegyi szolgáltatásokon kívül az 1 órás, vezetett kirándulás tartozik a világhírű földtani tanösvényen, ahol az ősi vulkáni katasztrófa által megőrződött, mára már tovatűnt világ páratlan maradványait lehet megismerni. A túra végi nagycsarnokban a feltárások fölé vetített háromdimenziós filmmel zárul a bemutatás.
A jegyek kiadása a fogadóépületi jegypénztárban történik. Aki a geológiai túrára vagy a 4D moziba aznap már váltott jegyet, az mentesül a sétálójegy megváltásától.

Általánosságban

Csak a honlapunkon levő információkért vállalunk felelősséget. Csoportos látogatóinknak a geológiai tanösvényre érdemes előre bejelentkezniük, akkor élvezhetnek elsőbbséget. 60 főnél nagyobb csoportok túravezetésére is van lehetőség. A geológiai tanösvény kapujától vezetett túrák 9.30-15.30 órák között minden óra 30 perckor indulnak. Az Ősfenyő Belépő bejárata mellett álló bükkábrányi fák ingyenesen megtekinthetők és kérésre megmentésükről szóló filmet is levetítenek a fogadóépületi információs térben.

A mozgószékes, négydimenziós moziban látható film 10 perces, a vetítőteremben 20 mozgó és 5 stabil szék van, ki- és beszállással 15 percenként kerülhet sor újabb vetítésre. ( Kellő érdeklődés esetén folyamatosan.) A súlyos szív- és gerincbántalmakban szenvedők, 120 kg feletti testtömeggel rendelkezők, valamint áldott állapotban levők sem maradnak ki a páratlan élményből, ők a fix székekből nézhetik a szenzációs katasztrófa filmet.

Print Friendly, PDF & Email